onsdag den 5. september 2012

Hvordan smager gamle radissesorter?

 
 

Så er der gjort klar til at vi det vil sige hele flokken på Krogerup, skal smage på de gamle sorter af radisser.
Friske radisser høstet 6 uger efter såning
Radisserne er linet up til at smage på. Hele personalet fik en stemmeseddel og så en tur igennem de 5 forskellige gamle sorter. Der blev tænkt og tygget og tænkt. Og som altid er der ikke noget entydig enighed. Fordi vores smag er forskellige. Vi har forskellige evner og forskellige præferancer. Når det så er sagt er der meget der tyder på, at folk som flest bedst kan li' en mild radisse, mens et mindretal gerne vil ha' den ægte vare, d.v.s. den radisse der har krudt og kraft og smager igennem.
Med andre ord må dette vel være en bekræftelse på at dette dømmeri, som har tilbøjelighed til at der skal være en vinder, skal erstattes af en fremhævelse af egenskaber.
Og ingen tvivl om at en radisse ikke skal være en radisse. Når den skal på en sommersalat med rygeosten skal den 'smage igennem'. og skal den i salatskålen skal den spille med i det grønnes fine nuancer og være mild - eksempelvis.
Her er bedømmelsen, som viser at Halvlag Hvidspidset Vidan og Halvlang Skarlagen Hvidspidset faldt i flests smag.
Halvlang hvidspidset Vidan 5 2
Halvlang skarlagen hvidspidset 393 8 3
Københavns Torve 9, Toftø 2 8
Saxo Korto 1 8
Runo 4 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar